5 gode gaveideer til barnet der elsker stjerner og astronomi

Kender du et barn, som er fascineret af himlen over os, så forstår man det jo godt. Det er vi alle sammen vel i en eller anden grad. For nogle børn er det den nyeste dille i en periode, men andre tager interessen med sig videre, og bliver måske astrofysikere – eller endda astronauter.

Som med alle andre interesser børn har, er det altid en god idé at anerkende interessen og at være med til at fodre den, så længe de selv er interesserede. Står du derfor overfor at skulle købe en gave til et astronomi-interesseret barn, så får du her 5 gode gaveideer i forskellige prisklasser.

Projektor

Lidt i stil med en natlampe, som kan hjælpe de fleste børn med at overkomme deres angst for mørke, så er en projektor en gave der kan oplyse børneværelset. Der findes mange forskellige udgaver, så det er en god idé lige at se forskellige modeller inden du beslutter dig.

Nogle børn kan bare godt lide astronomi og nattehimlen fordi det er flot, og til dem er en sådan projektor, med et tilfældigt stjernebillede, en rigtig god idé. Andre børn kan genkende stjernebilleder og går meget op i at spotte planeter og særlige stjerner, og til dem er det en god idé med en projektor, der viser en realistisk nattehimmel, så de kan gå på opdagelse i børneværelset.

En projektor er i øvrigt en god idé til alle aldre, da en stjernehimmel, næsten ligesom lyden af regn eller bølger, hjælper os til at slappe af, og måske endda kan gøre det lettere at falde i søvn. Og hvem har ikke altid godt kunne tænke sig at falde i søvn under åben himmel?

Tur til Planetarium

Hvis du bor i nærheden af København, har du helt sikkert allerede været der. Hvis ikke, er det bestemt en oplevelse, du ikke må gå glip af. Planetarium er et decideret mekka for stjerneentusiaster og astronomiinteresserede landet over, og det favner både store og små.

Hver dag vises der film – ofte rumrelaterede – på deres kæmpe kuppellærred. Før filmen vises altid aftenens stjernebillede med en forklaring, så man kan nørde stjernerne senere på aftenen. Før eller efter filmen kan I nyde den aktuelle udstilling, og prøve en masse aktiviteter. Rammer I en ferie, vil der desuden være en masse arrangeret – alt fra værksteder til foredrag og forsøg, hvor børnene rigtig kan få lov at udforske deres interesser.

Selvlysende stjerner

Det er den helt gammeldags, klassiske fornøjelse, mange af os havde på vores værelser engang: Selvlysende stjerner. Og de holder stadig. Nu findes der bare langt mere end bare stjerner, så du kan købe alt fra planeter, til enhjørninger til næsten realistiske stjernebilleder.

Det kan være en god lille ekstragave, eller eventuelt en gave til en børnefødselsdag, hvor budgettet skal holdes nede. Og så vækker selvlysende ting bare oftest glæde – særligt lige før sengetid, hvor man virkelig kan se magien.

Natteudflugt

Er barnet gammelt nok til at holde sig vågen længe, kan en natteudflugt være en god gaveidé. Så kan I tage så langt væk fra byens lys som muligt, frem med kikkerten, og så ellers observere stjerner og planeter så meget I kan. Er barnet ikke helt gammelt nok, så vent til vintertid, hvor det bliver mørkt noget tidligere.

Det kan også være en god idé at holde øje med bestemte fænomener, som for eksempel rød måne, meteorer eller lignende, for at få den helt unikke oplevelse, som en oplevelsesgave gerne skal være.

Planeter

Du kan ikke tage barnet med på udflugt til planeterne, men så må du bare bringe planeterne til barnet. Der findes efterhånden et væld af planetpynt til børneværelset, så det er bare om at finde det rigtige. Du kan for eksempel købe planeter til at hænge i loftet, som kan hjælpe med at vise, hvor store de forskellige planeter er i forhold til hinanden. Så kan I sammen studere planeterne, og hver aftens godnat-læsning kan eventuelt handle om en af planeterne, så barnet kan lære mere og mere om den.

Menu
Top