4 tips til at pynte det flotteste fødselsdagsbord

En festlig stemning kommer ikke af sig selv, til enhver fødselsdagsfest er der visse ting som kræves, såsom 

1. gaver
2. gæster
3. pynt og især bordpynt!
4. selvfølgelig en masse gode gaver, gerne lagt på fødselsdagsbordet for at være med til at gøre bordet ekstra festligt.

Fødselsdagsfester foregår typisk rundt om et bord, som fungerer som samlingspunktet for festen, derfor er det vigtigt at skabe en hyggelig og festlig stemning med pynt til bordet. 

At pynte det flotteste fødselsdagsbord kan gøres på mange måder alt afhængig af anledningen, om det er en 30 års, 15 års eller 6-års fødselsdag så kræver det pynt og du kan få det til enhver fødselsdag.

Pynten er selvfølgelig valgfri, men gør en kæmpe forskel. Det er op til dig hvordan du vil style dit fødselsdagsbord og skabe en festlig stemning. Som sagt er der mange måder at gøre det på og du kan få tips til at pynte et flot og måske lidt anderledes fødselsdagsbord lige her:

Gør det stilet

Ønsker du et traditionelt og pænt fødselsdagsbord gælder det om at finde et bestemt tema og fuldføre det med stil. Oplagte temaer kan være din yndlingsfarve, her gælder det om at finde farver som supplerer hinanden og passer sammen på kryds og tværs.

Med flere farver bliver det traditionelle og til tider lidt kedelige bord, mere festligt og hyggeligt, for hvem er ikke glad for lidt farve især til fødselsdagen?

Du kan selvfølgelig også vælge mere afdæmpede og neutrale farver som stadig pynter til bordet, gør det der afspejler dig og din person.

Du kan få bordpynt som serpentiner, sugerør, konfetti og servietter i forskellige farver og matchende nuancer, som hjælper til pynten. Bare at der ligger lidt konfetti rundt omkring på bordet sammen med nogle farvede sugerør eller servietter, giver det en festlig stemning til fødselsdagen.

Sugerør er en ekstra ting til borddækningen men bare ved at tilføje lidt ekstra til bordet, så bliver det altså peppet lidt op, det samme gælder servietter, især hvis sugerør ikke er passende i anledningen eller ikke ønsket til fødselsdagen.

Gør det personligt

Det er din fødselsdag så selvfølgelig skal det handle om dig, hvorfor ikke fuldende den tanke? Pynt dit bord med personlige stearinlys, som kan overraske dine gæster eller i hvert fald give dem et smil på læben når de ser dine helt egne og personlige lys. Du kan også finde balloner, som du kan give dit eget præg ved helt selv at skabe et design med et valgfrit billede, det vil helt sikkert have samme effekt på gæsterne og bidrage til stemningen.

Kør videre med temaet med dig i fokus, og tilføj billeder af dig selv til bordet, det kan selvfølgelig også være dine yndlings portrætter eller i hvert fald dine favorit billeder som du selv vælger. Denne pyntestil til bordet er personlig og helt unik, den kan bruges både som et sjovt og fjollet tema, eller som et mere seriøst og stilet tema, det er helt op til dig at vælge hvordan det skal gribes an.

Lyder ideen fjollet er det også en oplagt mulighed, hvis du skal planlægge en fest for en anden og du gerne vil tilføje en lille twist eller en lille dril for fødselsdagsbarnet, det går an i alle aldersgrupper og han eller hun vil med sikkerhed sætte pris på det.

Børnefødselsdagen 

Vigtigst er bordpynten til børnefødselsdagene, på samme tid er det en nem opgave at pynte op til præcis denne fødselsdag. Børn elsker typisk farver og har måske selv en helt klar ide om hvordan bordet skal dækkes.

Det er altså her du har muligheden for at gå amok med alverdens pynteting, alt fra konfetti, balloner, pompons, guirlander hængende over bordet, alt sammen i masser af farver. Du kan også finde matchende paptallerkener, krus og sugerør som er en fed og flot detalje til borddækningen, og hos børn er pap-stellet en perfekt og nem løsning som service. 

Du kan også finde flere pynteting som børnene vil elske, for eksempel et fødselsdagstog med savannens dyr, som er en række af dyr som bærer alderen for barnet. Denne pynteting kan du endda genbruge flere år i træk da tallene kan skiftes ud år efter år, det er ikke blot lidt pynt til bordet, men også en genstand som kan blive en tradition til fødselsdagen.

Voksenfødselsdagen

Bare fordi du bliver ældre og voksen skal du aldrig snydes for en hyggelig fødselsdag vi bliver aldrig for gamle til pynt, som skaber en festlig stemning.

Den festlige stemning kan for eksempel komme af sjove balloner med lidt halv grove kommentarer eller beskeder, hvorfor ikke lave sjov med alderen, vi bliver jo ældre, lad os grine af det sammen! 

Derudover kan du designe dine egne balloner med et valgfrit billede, på den måde giver du fødselsdagen et personligt præg. Desuden kan du finde andre og mere neutrale pynteløsninger som kan være mere passende til de voksne, alt efter ønske. 

Servietter, serpentiner eller lidt flagkonfetti passer til enhver fødselsdag, det behøver ikke være ekstremt eller en overflod af pynt, det enkelte kan sagtens give et godt bidrag til festen og fødselsdagsbordet. 

Menu
Top